Orban-Viktor(13ced1e2-1e84-4d46-829e-a085c53f9692)(430x286).jpg (Array)
Belföld

Orbán és a jobbikos zenekar: mit kellene indokolnom?

A miniszterelnök a Jobbikhoz közel álló zenekartól osztott meg egy számot a Nemzeti Összetartozás Napján, sajtósa szerint ezen nincs mit indokolni.

Megírtuk korábban, az Ismerős Arcok egy zenéjét posztolta Orbán. A zenekar kifejezetten Jobbik-közeli, a 444 korábbi gyűjtése szerint 2005 óta minden évben felléptek a párt Nemzeti Majálisán, a megosztott dalt pedig előadták a Jobbik tavalyi kampánynyitóján is. Az Átlátszó azt is megírta, 2012-ben egymillió, 2014-ben 450 ezer forinttal támogatta a párt a zenekar turnéját.

A nemzeti sszetartozs napja -Nlkledhttps://www.youtube.com/watch?v=KmUMvShEq-E

Posted by Orbán Viktor on 2015. június 4.

A dalválasztás miértjéről megkérdeztük Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtósát is, ő válaszában azt írta, nem érti, mit és miért kellene ezzel kapcsolatban megindokolni.

„Ha a tényekből és nem a saját skatulyázásából illetőleg szelektív koncertlistájából indul ki, akkor talán egyetért velem abban, hogy semmit.”

Ezt szó szerint raktuk ide, szeretnék egyetérteni Havasival, de nem tudom, milyen tényekre gondol, a koncertlista sem világos, a skatulya meg végképp nem.

 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.