Belföld

Ha épp nagyon aggódott volna azon, hogy mi lesz Simicska Lajossal ezekben az ínséges időkben, ezzel a cikkel igyekszünk megnyugtatni önt

A Fidesz kegyvesztetté vált háttérembere tavaly 30 milliárd forintot vett ki a cégeiből, jóval többet, mint tavalyelőtt.

Remek évet tudhatnak maguk mögött a Simicska Lajoshoz köthető cégek: többségében növelték árbevételüket és az osztalékfizetéskor sem voltak szűkmarkúak. Az mfor.hu összefoglalója szerint tavaly összesen 29,3 milliárd forintot lapátoltak ki a vállalkozásokból, ami 70 százalékkal több, mint a 2013-as 17,2 milliárd forint.

A cégbirodalom zászlóshajója, a Közgép 60-ról 113 milliárd forintra növelte árbevételét, nyeresége megháromszorozódott. Adózás után 13 milliárd forint nyereség maradt a cégben, amiből 11-et ki is fizettek. 2013-ban még csak négymilliárd volt az osztalék nagysága. A Neo-Met Kft. osztaléka 8,4 milliárd volt a tavalyelőtti 4,6 milliárd után, a Pro-Aurum Zrt-ből pedig 4,3 milliárdot vettek ki tavaly, míg 2013-ban még csak hárommilliárdot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik