Belföld

Tarlós: a Pride nem méltó az Andrássy úthoz

tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)
tarlos-istvan(960x640).jpg (Array)

A főpolgármester ismét elmondta, hogy ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés, valamint visszataszító dologként emlegette a Budapest Pride-ot, amely amúgy a személyes véleménye.

“A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz.” Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék – mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. Mindemellett úgy vélte, a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás.

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott – orosz és észt – ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy “az egész jelenség” számára “nem természetes és visszataszító”.

Mint mondta, nem “egészen” érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy “ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez”.

Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik