Belföld

Orbán bizonyítványt oszt – buktató lehet a politikai termékfejlesztés

kormányülés (Array)
kormányülés (Array)

Mérőszámok alapján vizsgálják, hogy a miniszterek, államtitkárok mennyire voltak hatékonyak – írja a VS.hu.

Június 6-a – a harmadik Orbán-kormány megalakulásának évfordulója – után értékeli kormánya munkáját Orbán Viktor. A miniszterelnök az értékelés előkészítését Lázár Jánosra, ő meg a stratégiai államtitkárságára bízta. A VS. hu kormányzati forrásból úgy tudja, a munkát a korábban a Századvégnél dolgozó Kern Tamás stratégiai helyettes államtitkár fogja össze. Az ő irányításával készül a vaskos dokumentum, amely a minisztériumi munkát objektív mérőszámok alapján vizsgálja.

Az elemzés többek között a sajtószereplést, az elvégzett munka hatékonyságát, a „politikai termékfejlesztésben” elért eredményeket veszi figyelembe.

Az értékelés várhatóan kiterjed a Fidesz-frakció politikai teljesítményére is, ami azért figyelemre méltó, mert Rogán Antal például ősztől a kormányfő kabinetfőnöke lehet és a hírek szerint többek között a politikai stratégiaalkotásban venne részt. A kormányfő a Napi Gazdaságnak a minap azt mondta: jól kormányoznak, de  gyengén politizálnak, szüksége van olyan társakra, akik a politikai munkában segítenek.

A VS.hu kíváncsi volt arra, hogy Orbán mennyire támaszkodik a készülő dokumentumra, milyen formában értékel, de a kormányfő sajtófőnöke nem árult el részleteket. Ugyanakkor a portál figyelmébe ajánlotta a szerdai miniszterelnöki interjút, amelyben Orbán arról beszélt, hogy egyetlen miniszter leváltását sem érzi időszerűnek, az államtitkárok között viszont lesznek cserék. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik