Belföld

Iskolaigazgatót csinálnának a fideszes képviselőnőből, ha akarja az iskola, ha nem

laskovicsné terzics edit (Array)
laskovicsné terzics edit (Array)

A kiskunhalasi tanárnő már tavaly kiállt a tantestület elé, hogy hangsúlyosan bejelentse: felkérték a pályázásra, „a város érdekében”.

Fideszes önkormányzati képviselőt nyomna be a kiskunhalasi képviselőtestület a helyi Kertvárosi Általános Iskola igazgatói posztjára. A gond ezzel az, hogy a tanárok, valamint a technikai és gazdasági dolgozók többsége nem támogatja Laskovicsné Terzics Edit pályázatát.

A halasinfo.hu értesülése szerint az ősszel képviselői mandátumot nyert Laskovicsné a tantestület előtt jelentette be, hogy felkérték az igazgatói poszt megpályázására „a város érdekében”. A hangsúlyos kijelentés nyomán más el sem indult az igazgatói székért. Benyújtott elképzeléseit 13 munkaközösség véleményezte, szinte mindegyikük fogalmazott meg kritikákat és hiányosságokat.

A végső szavazás során a képviselőnő vezetési programját a nevelőtestület 15 igen és 17 nem szavazattal, igazgatói megbízását pedig a teljes alkalmazotti közösség 21 igen és 26 nem szavazattal elutasította. A fideszes többségű önkormányzat viszont a dolgozók véleménye ellenében támogatta Laskovicsné kinevezését. A végső döntést azonban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hozza majd meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik