Belföld
Leisztinger-Tamas(960x640).jpg (Array)

Ki sem látszanak a veszteségből a szocialisták

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 06. 03. 11:13

Gyurcsány Ferenc nagyon kiszolgáltatott az alumíniumiparnak, Kóka cége csak veszteséget termel, Veres János és Puch László esetében pedig nem látszik, miből élnek, annyi a veszteségük.

A VS összesítése szerint a szocialista-liberális üzletemberek közül egyedül Leisztinger Tamás tartja magát, igaz, a közvetlen, napi politikától ő van a legtávolabb. A legfrissebb mérlegbeszámolók szerint a DK-pártelnök Altusa tavaly 180 milliót hozott, ami osztalék formájában az egyetlen tulajdonos Gyurcsányhoz került.

A Gyurcsány-cégbirodalom az elmúlt években összezsugorodott, mára csak a timföldgyártásban jeleskedő Motim Zrt. és kapcsolt vállalkozásai azok, amelyek profitot termelnek, de ennek is van feltétele, az, hogy nem szűkül be az exportpiac. Ugyanis az alumíniumipari termékeket forgalmazó cégcsoport 80-90 százalékban az Európai Unió országaiba értékesít.

A foci csak viszi a pénz

Leisztinger Tamásnak egytizedével csökkent a vagyona és a leggazdagabb magyarok listáján is visszacsúszott. 72 milliárdra csökkent vagyona és csak a 11. a gazdag magyarok listáján, igaz, balos kapcsolatait nézve ez igen előkelő helyezés. Cége, az Arago 2014-ben 214 millió forintos adózott eredményt ért el, és a tulajdonosok ebből is kivették a szokásosnak mondható 110 milliós osztalékot.

Többi vállalkozása is szépen teljesített, de a foci csak viszi a pénzt. A diósgyőri labdarúgást támogatja: a Borsodsport Invest Kft. a Diósgyőri FC Kft. 51 százalékos tulajdonosa, aminek 4 60 millió forint a vesztesége.

Kóka beáll Szijjártó irányába

A volt szabaddemokrata gazdasági miniszter is rátalált a keleti nyitásra, tavaly a miniszterelnökkel gy időben látogatott Szaúd-Arábiába, a múlt héten pedig Szijjártó Péter hívta fel szingapúri tárgyalópartnereinek a figyelmét Kóka János cégére, a Cellumra. Ez a cég elsősorban a mobilfizetési szolgáltatások terén próbál eladni innovatív megoldásokat, és ehhez alapította meg most az ázsiai-csendes-óceáni központját Szingapúrban.

Tavaly a Cellum 388 millió forint veszteséget termelt, előtte pedig 271 milliót.

Csak veszteségek

Puch vagyonkezeléssel foglalkozó cége, a Horizont adózott eredménye a kétezres évek közepe óta 50-200 millió forint között mozgott. 2014-ben azonban már 122 milliós mínuszba fordult. A legújabb tervek szerint Ausztriába költöztetné cégét. Építőipari cége, a Kipszer pedig csak fél-másfél milliárd forgalmat ért el, és rendre veszteséges.

A korábbi pénzügyminiszter, Veres János neve ma már csak két vállalkozáshoz kötődik, a Nyírbátori Tésztaipari Kft.-hez és egy ottani gyógyszertárhoz, de az elmúlt években ezek is csak viszik a pénzt, nem hoznak profitot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.