Belföld

Így épül a Fidesz új médiabirodalma

„Mától én ülök itt” – mondta az újonnan érkező kolléga egy régi Napi Gazdaságosnak.

Egyes híresztelések szerint mindössze egy forintért szerezte meg Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője a Napi Gazdaság száz százalékos tulajdonát a kormányközeli Századvégtől, hogy fideszes közéleti-politikai napilapot csináljon belőle – ez a Magyar Narancs e heti számából derül ki, mely az új jobboldali médiabirodalom kiépüléséről számol be.

A Fidesz azután kényszerült új szócsöveket találni magának, hogy Simicska Lajos, a párt korábbi gazdasági háttérembere háttérbe szorult, amin meglehetősen megsértődött és kritikusabbra hangolta saját médiabirodalmát. Az új médiabirodalom része egy ingyenes bulvárlap, a Lokál, ezen kívül az internet birtokba vételére is vannak tervek a via.hu portállal, de ez még nem indult el. A zászlóshajó viszont mindenképp a napilap.

A Magyar Narancs azt írja: Liszkay a volt Magyar Nemzetes újságírókon kívül technikai személyzetet is vitt magával. Voltak olyanok, akik az impresszumból tudták meg, hogy megszűnt a munkahelyük, de az is előfordult, hogy egy újonnan érkező kolléga azt mondta egy réginek, hogy „mától én ülök itt”. A hetilap egyik forrása szerint Liszkay személyes háborúként éli meg, hogy ellehetetlenítse korábbi munkahelyét, a Magyar Nemzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik