Belföld

Három napra autómentes parkká változik a Városliget

városliget (Array)
városliget (Array)

Három nap hippinap.

A környezetvédelmi világnap miatt három napra autómentes parkká változik a Városlige. Péntektől vasárnapig zöld és civil szervezetek veszik birtokba a lezárt Kós Károly sétányt és ingyenes családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel várják a közönséget.

A Liget Budapest projekt keretében, a Budapest Sportirodával és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben szervezett programon bemutatkoznak a Városligetben működő intézmények, így a Szépművészeti és a Mezőgazdasági Múzeum, valamint a Fővárosi Nagycirkusz is, amelyek a hagyományos családi rendezvények mellett múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, újrahasznosított termékekből készült kiállítással és állatsimogatóval is készülnek, közölte a Szépművészeti Múzeum szerdán az MTI-vel.

A rendezvényen többek között Szalóki Ági tart táncházat a gyerekeknek, fellép az Apacuka zenekar, az Iszkiri együttes és a Parno Graszt is. A látogatók ötleteket kaphatnak a környezettudatos élethez, a gyerekek újrahasznosított játékokat és használati tárgyakat készíthetnek hulladékból, vagy ügyességi játékokban próbálhatják ki magukat, de megismerkedhetnek a méhek életével és a felelős állattartás alapjaival is. A sportot kedvelők csatlakozhatnak a Ligetkört futókhoz, a gyerekek kipróbálhatják magukat az ökolabirintusban, az óriás társasjátékokban vagy a kötélpályákon. A program részeként kiállítás nyílik a Városliget történetéről is.

A fesztivál célja, hogy bemutassa, milyen lenne a Városliget anélkül a több tízezer autó nélkül, amely naponta halad keresztül rajta, jelentős károsodást okozva ezzel a park növényzetében.

A rendezvény miatt csütörtökön reggel 5.30-tól vasárnap éjfélig lezárják a Kós Károly sétányt a Hermina út és a Hősök tere között, így a környéken torlódásokra lehet számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
A lezárt útszakasz elkerülésére a BKK a Hermina út – Állatkerti körút – Hősök tere, illetve a Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György útvonalat ajánlja.

A forgalomkorlátozás miatt a területen, valamint az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán, különösen a reggeli csúcsidőszakban várhatók torlódások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik