Belföld

Gyurcsány fia segédműtősként dolgozik

A milliárdos cégbirodalommal rendelkező politikus fia, Péter 100 ezer forintot visz haza egy budapesti kórház dolgozójaként – írja a Blikk.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc legidősebb fia, Péter minden reggel 7-re jár, és délután fél 5-ig tart a munkaideje, a fizetése pedig nettó 100 ezer forint körül van. Bár munkáját egyáltalán nem szégyelli, és közvetlen munkatársai is tudják, hogy ki az édesapja.

Gyurcsány Ferenc a Blikknek elmondta: „Péter mindig öntörvényű gyerek volt, így fiatal felnőttként sem nagyon enged túl sok beleszólást az életébe. Érettségi után úgy döntött, nem akar tovább tanulni, és munkába állt. Évekig raktárosként dolgozott, míg végül meg nem elégelte azt a munkát”

 
A szülők (Fotó: MTI) 

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint soha nem gondolt arra, hogy kényelmesebb beosztásba ültesse fiát, mert elvei szerint csak annyi támogatást kell adni a gyerekeknek, amennyire szükségük van. Abban egyeztek meg, hogy a főváros környékén, ahol a barátnője szülei is élnek, a volt kormányfő bérel nekik egy kis társasházi lakást, amelynek a rezsijét is fizeti. Onnan vonatozik fel nap mint nap.

Emellett nem szakadt el apa és fia egymástól, Hetente kétszer feljárnak Gyurcsány Ferenchez, és átbeszélik a dolgaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik