Belföld

Amerikai kitiltás: Pintér Sándor elvből nem válaszol

Vadai Ágnes DK-s politikus az igazságügyminiszter kétórás meghallgatásán érdeklődött a kitiltási botrány fejleményeiről. Habony-ügyben sem lettünk sokkal okosabbak.

Az elmúlt év eredményeiről beszélt Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti meghallgatásán kedden.  Harangozó Tamás, a bizottság MSZP-s alelnöke Habony Árpád eljárás alá vonhatóságáról kérdezte a belügyminisztert, aki azt mondta: kérdés, hogy van-e olyan tevékenység, amely miatt eljárás alá vonható lenne Habony, vagy csak egy politikai céltábla, mert a pártpolitikától mentes rendőrség politikai céltáblával nem fog foglalkozni.

Vadai Ágnes, a bizottság DK-s tagja egyebek között Andy Vajna kormánybiztos nemzetbiztonsági ellenőrzését firtatta, erre Pintér Sándor azt felelte: az folyamatban van. Vadai szintén választ várt arra, vajon Pintér Sándor tudja-e, ki az a hat ember, akiket kitiltottak az Egyesült Államokból. A miniszter erre azt mondta, hogy igen-nem válasszal megválaszolható kérdésre elvből nem válaszol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik