Belföld

Politikai pedofíliát kiáltott a MSZP

vona az ózdi óvodában (Array)
vona az ózdi óvodában (Array)

Arra pipultak be a szocialisták, hogy Vona Gábor egy ózdi óvodában járt, a jobbikos polgármester pedig beviszi a pártpolitikát a közintézményekbe.

Helyi önkormányzati képviselőjén keresztül az MSZP “lépni fog” a Jobbik elnökének egy ózdi önkormányzati óvodában tett látogatása miatt, azt kérdezve az illetékesektől, hogy ki kért és adott engedélyt politikai rendezvényre az óvodában.

Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid nem arra kapott felhatalmazást megválasztásakor a város lakóitól, hogy pártirodává silányítsa a mindenkori ózdi polgármester irodáját, illetve pártesemény színhelyévé tegye a város intézményeit – mondta Nyakó István, az MSZP ózdi választókerületi elnöke hétfőn az MTI-nek.

Szerinte az oktatási-nevelési intézményeket pártpolitikai célokra használni jogszabály szerint tilos, márpedig Ózdon az elmúlt héten ez történt, amikor Vona Gábor Jobbik-elnök az egyik óvodába látogatott. Ráadásul az ott készült fotók a pártelnök honlapjára is felkerültek, sértve ezzel a gyerekek személyiségi jogait.

 

“Elejét kívánjuk venni a további kampánycélú politikai pedofíliának, és szeretnénk, ha ezt az ügyet az ózdi városháza, adott esetben Péterfalvi Attila”, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megvizsgálná – mondta Nyakó István.

Vona válasza

Vona korábban már reagált a vádakra a Facebookján egy bő bejegyzésben. Akkor azt írta, véletlen került kapcsolatba az ózdi óvoda vezetőjével és ő kérte meg, hadd ismerje meg belülről az intézmény életét, hadd töltsön ott egy napot. Szerinte semmilyen politikai tevékenység nem történt ott. Csak reggeliztek, mesét mondott és játszott a gyerekekkel. A facebookos közlemény egyébként ilyen sztorikkal operál: “A kedvencem a kis Attila volt, aki az elejétől fogva kinézett magának, egész nap kísért mindenhová és fogta a kezem.”

Vona minden esetre láthatólag felháborodott a támadásokon, és azt írja, akkor senki sem ment neki, amikor pizzafutárként vagy tehenészként folytatta álruhás országjárását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik