Belföld

Orbán: “Köszönöm…

Orban-Viktor-otevet-ertekelt(960x640).jpg (Array)
Orban-Viktor-otevet-ertekelt(960x640).jpg (Array)

...az 52. születésnapom alkalmából küldött jókívánságokat, biztató szavakat, bátorításokat és az értem elmondott imákat.”

Ezt írta a kormányfő a Facebook-oldalára, ahol sorjáztak is a jókívánságok, bár bár olyanok is akadtak, akik megkérdőjelezték a köszöntések íróinak elmeállapotát, az ország tönkretételét, mutyizást emlegettek, illetve azt írták, hogy vennének ajándékot ők is a szülinapra, csak hát, be van zárva a bolt.

Egy fővárosi kápolnában vasárnap délelőtt imádkoztak újra Orbán Viktorért. Mint beszámoltunk róla, komoly nézetkülönbségek voltak a Hermina úti templomnál, ahol a kormányfőnek ajánlottak egy szentmisét. Volt ételosztás és  tiltakozás, mise és felháborodás.

Két éve egyébként még az ünnepelt sem igazán lelkesedett a szentmiséért. Amikor 50. születésnapja alkalmából tartottak hálaadó szentmisét, jelezte, hogy arról nem tudott, és úgy vélte: az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. A kormányfő korábban azt is közölte, hogy felesége megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. “50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük” – tette hozzá két éve  Orbán Viktor.

Az egyházi előírások értelmében a hívek kérhetik, hogy a pap az általuk megnevezett személyeknek szentelje a szertartást.

 

Olvasói sztorik