Belföld

L. Simon embere kerülhet az örökségvédelmi hivatal élére

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöki székébe Sárváry István érkezhet a váratlanul távozó Sághi Attila helyére - tudta meg a Magyar Nemzet.

Pénteken látott napvilágot a hír, hogy távozik posztjáról Sághi Attila, bár csak 2014. augusztus 18-án vette át az örökségvédelmi csúcsszerv vezetését. A Magyar Nemzet mai számában megjelent cikk kormányközeli forrásokra hivatkozva azt írja: Sághinak azért kell mennie, mert posztját L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egyik embere kaphatja meg. Sárváry István a Miniszterelnökséget érintő összevonások, átalakítások miatt maradt munka nélkül, itt korábban a kiemelt kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárként működött.

Sághi Attila a lapnak megerősítette távozása hírét, mint fogalmazott: a közös megegyezéssel történt felmondás nem a teljesítményének az értékelése. L. Simon László véleménye szerint a kettejük közötti kommunikáció nem volt megfelelő, ami rontotta az eredményeket – számolt be a lapnak a távozó elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik