Belföld

Töltsük meg magyarokkal a Kárpát-medencét!

Orbán, Pilis (Array)
Orbán, Pilis (Array)

A vegyes házasságokból született gyerekek legyenek inkább magyarok. Fő cél a demográfiai válság felszámolása.

Két hónapon belül készülhet olyan előterjesztés a kormánynak, amelynek alapján dönthet a nemzetpolitika új irányairól – mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán vasárnap. Potápi Árpád János hangsúlyozta: a nemzetpolitikai intézményrendszer felállítása, a támogatáspolitika megalkotása után új irányokat kell szabni a nemzetpolitikának.

Az államtitkár a legjelentősebb kihívások között említette a demográfiai helyzetet. A legfontosabb azt elérni, hogy minél több magyar gyermek szülessen Magyarországon és a Kárpát-medencében – jelentette ki, hangsúlyozva annak fontosságát is, hogy a megszületett gyermekek magyar óvodába, iskolába járjanak. Törekedni kell arra is, hogy a vegyes házasságban születettek magyar identitást szerezhessenek – fűzte hozzá.

Mint mondta, gazdaságpolitikai eszközöket is lehet alkalmazni. Kifejtette: a többi között a szakképzést lehet erősíteni itthon és a határon túl, a gazdaságélénkítésre fordítandó uniós források egy része pedig a Kárpát-medencében élő magyarok helyben maradását is segíthetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik