Belföld

PM: Adózzanak a kaszinók

póker (Array)
póker (Array)

"Ne kivételezzenek Andy Vajnával és a kaszinó-iparral" -írják.

“A Kormány kegyencei kaszinókat kaptak, az embereknek fityiszt mutat a Fidesz-Kormány. Miközben Andy Vajna szerte az országban kaszinó-monopóliumot élvez, a közteherviselésből alig veszi ki a részét. Ennek a Párbeszéd Magyarország véget vet: követeljük, hogy a játékgépeket is kössék be a NAV-hoz, és az adóból ne lehessen leírni a koncessziós díjat. Az így keletkező mintegy 30 milliárdos állami plusz-bevételt a szociális ágazatra és a lakhatási válság megoldására kell fordítani” – írja közleményében a párt.

Mint írják, a kaszinók bevétele jórészt önbevalláson alapul, a NAV nem lát rá a játékgépekre, mivel az automatákba nem építették be az integrált ellenőrző készüléket, és a szerveralapú összekötés sem valósult meg. Követelik az integrált ellenőrző készülék beépítését és az adóhivatallal való szerveralapú összekötetést.

Kitérnek arra is, hogy kaszinói után Andy Vajnának elvileg 1,9 milliárd forint koncessziós díjat kellene fizetni. Ám a koncessziós díj leírható a játékadóból, a korábbi havi fix adózást pedig felváltotta a százalékos adózás, ami újabb adókedvezménnyel ér fel. “Ne kivételezzenek Andy Vajnával és a kaszinó-iparral: ne legyen leírható a koncessziós díj, és térjenek vissza a fix adótételhez, vagy növeljék a százalékos adó mértékét” – teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik