Belföld

Tárt karokkal várták a szociológusokat Lázárék

miniszterelnökség (Array)
miniszterelnökség (Array)

Gyakornokok pályázhattak volna a Miniszterelnökségre olyan szakokról, amiket korábban be akart záratni a kormány.

“Jelentkezz a Miniszterelnökség gyakornoki programjába és vegyél részt a kormány munkájában!” – állt abban az álláshirdetésben, amit Lázár János minisztériuma adott fel május 27-én az Átlátszó Oktatás szerint. Az, hogy a felsőoktatásból toboroznak gyakornokokat, nem újszerű, de az már fondorlatosabb, hogy a társadalomtudomány területéről szerettek volna gyakornokot szerezni. Arról a területről, amit nemrég még be akart szántani a kormány.

A Kormány.hu-ra feltett kiírás már nem elérhető, nem tudni, miért szedték le. A Miniszterelnökség technikai hibára hivatkozott az Átlátszó Oktatás többi kérdésére nem válaszolt még. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy a következőket várták el a pályázóktól: “felsőoktatási intézménnyel – alapképzés, vagy mesterképzés keretében – hallgatói jogviszonyban áll és várhatóan 1 éven belül társadalomtudományi – különösen közgazdász, politológus, szociológus, nemzetközi tanulmányok – szakképzettséget szerez”.

Ráadásul az ELTE Társadalomtudományi Karát a hó elején felbolygatta, hogy meg akartak több – amúgy fizetős – szakot szüntetni. Ezek között volt a társadalmi tanulmányok szak is, amit még mindig szanálnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik