Belföld

Salgótarjánba költözhet a minisztérium

balog-zoltan(960x640).jpg (Array)
balog-zoltan(960x640).jpg (Array)

A város MSZP-s alpolgármestere megbeszélést szeretett volna folytatni Czibere Károllyal, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárával. Nem sikerült, de Salgótarján várja a minisztérium költözését.

Fekete Zsolt alpolgármester végül csak az államtitkár politikai főtanácsadójával, Erdős Zsuzsannával tárgyalhatott, sajtótájékoztatóján pedig elmondta: a találkozón felvázolta Salgótarján és vonzáskörzetének szociális, gyermekvédelmi és egészségügyi helyzetképét, és ismertette azokat a nehézségeket, melyek a térségi feladatellátásban jelentkeznek. Az államtitkárság nem zárkózott el Fekete Zsolt szakmai segítségnyújtásra vonatkozó kéréseitől, melynek értelmében a helyi és térségi szociális problémák megoldásában további szakmai konzultációkra került sor.

Ha már ott volt Fekete, szóba került az Emmi költözése is, Fekete kijelentette, a minisztériumok vidékre költöztetésének folyamatában Salgótarján szívesen adna helyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának vagy háttérintézményeinek, mert üresen álló ingatlanból bőven akad a nógrádi megyeszékhelyen. Fekete Zsolt a kérést azzal indokolta, hogy a város és térségének szociális helyzete jó gyakorló terepet is jelenthetne a minisztérium szociálpolitikával foglalkozó apparátusának. Helyben oldhatnának meg így olyan központilag tervezett újításokat, melynek sikere esetén Salgótarján ebben a tekintetben akár mintavárossá válhatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik