Belföld

Rétvári: a kormány sohasem akarta megszüntetni a Raoul Wallenberg Szakközépiskolát

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2015. 05. 28. 15:14

Rétvári Bence államtitkár az MSZP-s Dr. Oláh Lajos kérdésére mondta el azt, amiről eddig mást tudtunk.

Korábban a témában:

„Mi a kormány szándéka a Raoul Wallenberg Szakkközép- és Szakiskolával” – szegezte a kérdést az emberi erőforrások miniszteréhez az MSZP-s képviselő. Balog Zoltán helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt, eszerint „a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszűntetéséről nem született döntés, ilyen terv nem létezett. Az iskola átszervezéséről sem született még meg a döntés.”

A botrány kirobbanása idején még arról volt szó, hogy a kormány márciusban döntött arról, hogy a fővárosi egészségügyi képzés bázisának számító intézmény megszűnik, a tanárokat és a diákokat hat másik, állami fenntartású intézménybe irányítják át.

Április végén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt közölte: az iskola méltó helyre költözik, az épületre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek van szüksége. Hangsúlyozta: végleges döntés még nincsen. Május elején már arról szóltak a hírek, hogy az iskola a VII. kerületből a VI. kerületbe, a Rippl-Rónai József utcába költözhet, az államtitkár most ugyanezt erősítette meg.

Rétvári válasza szerint egy iskola megszüntetéséről a köznevelési államtitkár dönt, előtte azonban a tervet véleményeztetni kell, ez jelenleg is folyamatban van. “A Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola intézményátszervezésével kapcsolatos tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak”, de a tervek szerint az intézmény a korábbi Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola épületében kapna helyet a Rippl-Rónai utcában.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.