Belföld

Rétvári: a kormány sohasem akarta megszüntetni a Raoul Wallenberg Szakközépiskolát

Rétvári Bence államtitkár az MSZP-s Dr. Oláh Lajos kérdésére mondta el azt, amiről eddig mást tudtunk.

„Mi a kormány szándéka a Raoul Wallenberg Szakkközép- és Szakiskolával” – szegezte a kérdést az emberi erőforrások miniszteréhez az MSZP-s képviselő. Balog Zoltán helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt, eszerint „a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszűntetéséről nem született döntés, ilyen terv nem létezett. Az iskola átszervezéséről sem született még meg a döntés.”

A botrány kirobbanása idején még arról volt szó, hogy a kormány márciusban döntött arról, hogy a fővárosi egészségügyi képzés bázisának számító intézmény megszűnik, a tanárokat és a diákokat hat másik, állami fenntartású intézménybe irányítják át.

Április végén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt közölte: az iskola méltó helyre költözik, az épületre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek van szüksége. Hangsúlyozta: végleges döntés még nincsen. Május elején már arról szóltak a hírek, hogy az iskola a VII. kerületből a VI. kerületbe, a Rippl-Rónai József utcába költözhet, az államtitkár most ugyanezt erősítette meg.

Rétvári válasza szerint egy iskola megszüntetéséről a köznevelési államtitkár dönt, előtte azonban a tervet véleményeztetni kell, ez jelenleg is folyamatban van. “A Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola intézményátszervezésével kapcsolatos tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak”, de a tervek szerint az intézmény a korábbi Kvassay Jenő Műszaki Szakközépiskola épületében kapna helyet a Rippl-Rónai utcában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik