Belföld
pannonhalma (Array)

Pannonhalma: ismert költő a volt bencés szerzetes

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 28. 14:48

Mellőzöttnek és megalázottnak érezte magát, akit elutasított az érzelmi zsaroló tanár. Most kiderült, a korábbi szerzetes rendszeresen publikált különböző lapokban, kötete jelent meg a Magvetőnél is.

Írtunk már a pannonhalmi esetről, főleg a lelki terror viselte meg azokat a pannonhalmi bencés diákokat, akik a most kipattant gyermekbántalmazási ügy kárvallottjai. Több megszólaló is állítja, ez nem egy újabb S. Pál-ügy, de sokan máig tartó sebeket szereztek tanáruk pedagógiai gyakorlata miatt.

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát számolt be arról, hogy egy volt bencés szerzetes a gimnázium tanáraként visszaélt a diákok érzelmi kiszolgáltatottságával, erős függésben próbálta tartani őket, miközben „illetlen érintések” is érték a gyermekeket. A főapát Rómához fordult, egyházi bírósági eljárás indult, közben az érintett tanár elhagyta a rendet. A rendőrség is vizsgálódik.

A valasz.hu most arról ír, a volt szerzetes rendszeresen publikálta verseit, ünnepelt költő volt, színházi társulatok is felhasználták műveit, például a Krétakör egyik produkciójához két művével is hozzájárult.

Karafiáth Orsolya a Hír24-en azt írta, a pannonhalmi botrány jó ürügy a bűnbakképzésre, lehet borzadva sutyorogni és vádolni.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.