Belföld

Pannonhalma: ismert költő a volt bencés szerzetes

pannonhalma (Array)
pannonhalma (Array)

Mellőzöttnek és megalázottnak érezte magát, akit elutasított az érzelmi zsaroló tanár. Most kiderült, a korábbi szerzetes rendszeresen publikált különböző lapokban, kötete jelent meg a Magvetőnél is.

Írtunk már a pannonhalmi esetről, főleg a lelki terror viselte meg azokat a pannonhalmi bencés diákokat, akik a most kipattant gyermekbántalmazási ügy kárvallottjai. Több megszólaló is állítja, ez nem egy újabb S. Pál-ügy, de sokan máig tartó sebeket szereztek tanáruk pedagógiai gyakorlata miatt.

Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát számolt be arról, hogy egy volt bencés szerzetes a gimnázium tanáraként visszaélt a diákok érzelmi kiszolgáltatottságával, erős függésben próbálta tartani őket, miközben „illetlen érintések” is érték a gyermekeket. A főapát Rómához fordult, egyházi bírósági eljárás indult, közben az érintett tanár elhagyta a rendet. A rendőrség is vizsgálódik.

A valasz.hu most arról ír, a volt szerzetes rendszeresen publikálta verseit, ünnepelt költő volt, színházi társulatok is felhasználták műveit, például a Krétakör egyik produkciójához két művével is hozzájárult.

Karafiáth Orsolya a Hír24-en azt írta, a pannonhalmi botrány jó ürügy a bűnbakképzésre, lehet borzadva sutyorogni és vádolni.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik