nemzeti konzultáció (Array)
Belföld

Nemzeti Konzultáció: titkolózik a Miniszterelnökség

Közérdekűadat-igényléssel fordultak a Lázár János vezette minisztériumhoz, az eddig lefolytatott nemzeti konzultációs kérdőívek feldolgozásának módszertanát.

A kérdezők a módszertan mellett az összesített eredményekre is kíváncsi volt. A minisztérium válaszolt, közölték, hogy a kért adatok esetében ők az adatkezelők, de a feltett kérdésekre érdemben nem válaszoltak.

„Valamennyi szociális és gazdasági tárgyú, illetve az Alaptörvény és annak módosításáról szóló törvények esetében figyelemmel voltak a jogalkotási folyamatban a részt vevők az eredményekre” – írták.

A válaszból csak annyi hámozható ki, hogy az általunk nem ismert módszertan alapján született eredményeket a közelebbről meg nem nevezett illetékesek figyelembe vették, amikor a pontosan meg nem nevezett törvények megszülettek, írja az Átlátszó.

A válasszal az adatkérő nem elégedett meg, válaszában jelezte, hogy a Miniszterelnökség által adott tájékoztatásban nem szerepelnek azok a közérdekű adatok, amelyeket kért, ezért informatikai útmutatás mellett felszólította arra, hogy teljesítse az adatigénylést. Hiába, a Miniszterelnökség nem adott bővebb felvilágosítást az ügyben.

Az érdeklődő állampolgár nem adta fel, az Átlátszó jogi segítségét kérte az ügyben.

A balatoni vendéglátóhelyek közül Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, miközben ő a szervezet tanácsadója, és a hírek szerint ő tett javaslatot a támogatottak névsorára is. A pénzosztás akkora feszültséget okozott, hogy a badacsonyi borász felajánlotta lemondását a Balatoni Kör éléről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.