Belföld

Lázár: a kormány elutasítja a bevándorlási kvótarendszert

lazar-janos(210x140).jpg (Array)
lazar-janos(210x140).jpg (Array)

A kormány határozottan elutasítja a menekültek kötelező befogadására vonatkozó uniós kvótarendszer tervét, erősítette meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János azt mondta: a felvetett kvótarendszer elfogadhatatlan Magyarországnak, a kabinet az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos tevékenységét kiszámíthatatlannak, tervezhetetlennek és átláthatatlannak tartja. Ezt azzal magyarázta, hogy három hete még arról szóltak a hírek, hogy Magyarországnak 300 bevándorlót kellene befogadnia, néhány napja viszont már 1100 bevándorló magyarországi befogadását vetette fel a brüsszeli bizottság.

Magyarország azt az álláspontot támogatja, hogy az Európai Unióba érkező bevándorlókat először az EU határain kívül kellene megállítani, ott fogadópontokat létesíteni, majd megfontolni a beléptetést a közösség területére. Tehát nem az EU-n belül, hanem az EU határain kívül kell fogadni a menekültáradatot – nyomatékosította.

Jelezte, hogy a kormány jövő heti ülésén foglalkozik a bevándorlással. Korábban Orbán Viktor is arról beszélt az EP-ülésen, hogy nem a kvótarendszer a megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik