Belföld
Orbán Balatonvilágoson (Array)

Kádári hangulatban avatott Orbán

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 28. 15:28

A miniszterelnök szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, „kicsit a régi idők hangulatát idézve” vállalati üdülőt vesz.

A miniszterelnök erről a Waberer’s International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt Balatonvilágoson. A 100 szobás, saját partszakasszal rendelkező szállodát a Waberer’s International Zrt. 600 millió forintért vásárolta munkavállalói üdültetésére, és további másfél milliárdot költ rá a következő két évben.

“Lehet ma úgy versenyképesnek lenni a nemzetközi térben, hogy nem kell letaposni az alkalmazottakat, emberszámba lehet őket venni, meg lehet őket fizetni, lehet őket képezni, gondoskodni lehet az előmenetelükről, mi több, még abban is segítséget lehet nekik nyújtani, hogy kipihenhessék magukat, jó közérzetük legyen, a cég sikereit saját közös sikerüknek érezzék” – mondta a kormányfő, aki a kormányzat nevében nagyrabecsülését fejezte a Waberer’s vezetőjének ezért a gondolkodásért.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy az átadási ünnepséget megelőzően a cég vezetőjével folytatott tárgyaláson megegyeztek abban, hogy “nagyon sok mindent meg kell változtatni Magyarországon a logisztikai iparágat szabályozó rendeletek, törvények világában”.

Közölte: abban is egyetértettek, hogy a szabályozásnak mi legyen az iránya, és abban is, hogy miután nemzetközi térben kell helytállni, ott kell versenyképesnek lenni, ezért idő az egyik legfontosabb körülmény és faktor.

A miniszterelnök a tárgyalás eredményeként arról számolt be, hogy mindezek alapján arra jutottak, “pillanatok alatt” összeállítanak egy kétéves akciótervet, a logisztikai iparágban dolgozók – különösen is a fuvarozók képviselőivel -, megállapítják a legfontosabb teendőket, időhatárokat, és felelősöket rendelnek a munkához.

Jelezte: “a következő két évben elvégezzük azt a munkát, ami ahhoz szükséges, hogy azt mondhassuk, hogy szabályozási, költségvetési, adó, díjtételek oldaláról Magyarország mindent megtett annak érdekében, hogy a fuvarozással, logisztikával foglalkozó cégek a most már egységes európai térben is versenyképesek legyenek”.

Wáberer György, a nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a cégcsoportnál 5400 munkavállaló van, köztük több mint 4000 gépkocsivezető.

Mivel az ő munkájuk nagyfokú odaadást, odafigyelést, szorgalmat és hivatást jelent, ezért merült fel, hogy vásárolnak egy üdülőt, amely egyúttal egy rekreációs központ, ahol sportolási lehetőségeket, orvosi szolgáltatásokat szeretnének biztosítani azoknak az embereknek, akik ilyen nehéz körülmények között dolgoznak – fejtette ki a cégcsoport vezetője.

kádár balaton (Array)Kádár János avatta fel Közép-Európa legnagyobb úttörőtáborát, a Balatoni Úttörővárost
Kép: Fortepan

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.