pénzfeldobás (Array)
Belföld

Itt az MSZP matekpélda: több pénz > kisebb árcsökkentés

A magyar embereknek több pénzre van szükségük, néhány kisebb árcsökkentés nem jelent megoldást, erre jutott Tóth Bertalan, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese.

Az ellenzéki politikus Lázár János sajtótájékoztatójára reagálva úgy vélekedett: a miniszter hiába “dicsekszik” 15 százalékos szja-kulccsal, mivel a 15 százalékos adó a kiskeresetű emberek számára még mindig nagyon sok.

A frakcióvezető-helyettes emlékeztetett: az MSZP-kormány alatt a minimálbér adómentes volt, és a legkisebb fizetésekre most is egyszámjegyű adókulcsot javasolnak.

“Lázár János dicsekvés helyett inkább arra adjon magyarázatot, hogyan lehetséges az, hogy Magyarországon még mindig 27 százalékos áfát fizettetnek az élelmiszerboltokban az emberekkel” – mondta, hozzátéve: eközben Szlovákia 20 százalékról 10 százalékra csökkenti az alapvető élelmiszerek áfáját, Románia pedig június 1-jétől 24 százalékról 9 százalékra mérsékli az összes élelmiszer áfáját.

Az MSZP szerint 5 százalékra kell csökkenteni a legfontosabb, alapvető élelmiszerek áfáját, a nemzeti béremelés programja keretében pedig a közszférában 50 százalékos béremelésre van szükség. A nettó minimálbér sem lehet kevesebb százezer forintnál – írták.

Ajánlott videó