Belföld
trocsanyi(960x640).jpg (Array)

Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi a végrehajtói kamara elnökével

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 05. 28. 17:53

A minisztérium és a kamara közös célja, hogy olyan átlátható végrehajtói rendszer alakuljon ki, amely az eljárást kérőnek és az adós félnek színvonalas szolgáltatást nyújt, és csökkenjenek a kapcsolódó díjak és más költségek.

A kormányzat továbbra is elkötelezett az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom erősítése iránt, e cél eléréséhez elengedhetetlen a végrehajtási rendszer átalakítása – hangsúlyozták a közleményben.

Az igazságügyi miniszter április elején egy interjúban beszélt többi között arról, hogy a kormányzat a jövőben nemcsak a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara működését, hanem az egyes irodák és a végrehajtók munkáját is vizsgálni akarja. Az a céljuk – mondta -, hogy visszaszerezzék a végrehajtások iránti közbizalmat. Közölte azt is, hogy csökkentik a végrehajtói tarifákat és felső határt szabnak a munkadíjakban és jutalékokban.

A kormány május 20-án nyújtotta be az Országgyűlésnek a bírósági végrehajtásról szóló törvény és hozzá kapcsolódó más törvények módosításáról szóló előterjesztést, amely alapján a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara augusztus 31-én megszűnik, általános jogutódja, a végrehajtók szakmai és érdek-képviseleti szerve a szeptember 1-jén megalakuló Magyar Bírósági Végrehajtói Kar lesz. A végrehajtóknak a javaslat szerint jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.