Belföld

Az olvasók egy része elfordult Simicska lapjától

Komoly mértékben csökkent a Magyar Nemzet olvasottsága. Az emberek egyébként is inkább bulvárt olvasnak.

Durván csökkent a Magyar Nemzet olvasottsága az Orbán-Simicska konfliktus nyomán – írja az mfor.hu. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség friss adatai szerint az idei első negyedévben naponta 33129 példányt adtak el a lapból, ez 6,3 százalékkal elmarad az előző negyedévi átlagtól és 12,3 százalékkal az előző év hasonló időszakától. A zuhanás rekordnak számít – 2008 óta vannak statisztikák, azóta ilyen mértékű csökkenést nem regisztráltak.

A baloldali napilapok iránt is kisebb az érdeklődés: a Népszabadság értékesítése 2,3, a Népszaváé 3,6 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, az előző év hasonló időszakát vizsgálva pedig mindkét lapnál 7,7 százalék a csökkenés. A Blikknek és a Borsnak viszont sikerült növelni az eladást.

A közéleti-gazdasági hetilapok esetében a 168 óra, a HVG és a Heti Válasz értékesítése is csökkent, a Figyelő ugyanakkor figyelemre méltó eredményt produkált: 12,1 százalékkal magasabb az eladás az előző évinél. A színes magazinok közül a Story és a Best is érdemi növekedést mutatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik