Belföld

Átadták, feltúrták, de nem a Várkert Bazár. Mi az?

1-es-villamos-vegallomas-2(960x640).jpg (Array)
1-es-villamos-vegallomas-2(960x640).jpg (Array)

Nem, tényleg nem a Várkert Bazár, pedig Tarlós István adta át kora tavasszal. Annyit segítünk, hogy a kelenföldieknek kell vigyázni a bokatöréssel és még hol a vége...

Majdnem napra pontosan két hónapja, hogy a Velvet arról írt, hogy a frissiben átadott és felújított Hengermalom utat (az 1-es villamos új végállomásának környékét) mégse fejezték be annyira. A díszkővel aránylag egyenetlenül lefedett járdát ugyanis hamar megbontották két helyen is, a felére szűkítve a gyalogutat ezzel. A Várkert Bazár bénázásai után az ember csak legyint némi kiegészítő kapavágásokra, csakhogy a két gödör azóta változatlanul csúfítja és akadályozza a környéket.

 

Az emberi munka és a természet ugyan némileg átalakította a helyszínt: a korábban szabályosan körbeszalagozott gödrök már sehogy sincsenek elkerítve (bokatörés veszélye fennáll), sőt azokban a növényzet is megtelepedett. Egy ideig pár parkolóhely is le volt zárva a projekt miatt, de a lezárást biztosító, a járdából felszedett díszköveket mára elvitték onnan a környékbeliek, hogy tudjanak parkolni.

 

A BKK bő válaszban taglalta a történtek okát. Eszerint telekomkábel hibaelhárítási munkák miatt bontották fel a járdát. Ilyenkor nincs szükség előzetes intézkedésre, csak bejelentési kötelezettsége van a szolgáltatónak. A munka azért maradt abba, mert megállapították, hogy a kábeleket védő csövek mintegy 200 méter hosszan megrongálódtak (hogy miért, az nem derül ki a válaszból). Ezért még a Sopron út alatt is munkálatokra lesz szükség.

 

A munkakezdési engedélyt már megkapták a XI. kerületi önkormányzattól, az útpálya bontására pedig a BKK bólintott rá, mint az útpálya kezelője. A csőhálózatot a távközlési vállalat, a burkolat helyreállítását az 1-es villamos körüli munkákat végző cég fogja elvégezni. Egy dolog homályos csupán, hogy mikor. A BKK erre ennyit írt: “A munkák felgyorsítása érdekében a BKK egyeztet a kivitelezővel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik