Belföld

Vidéken szórhatta a pénzt a roma önkormányzat

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Hét irodára egyenként, átlagosan 43 milliót költöttek, amely Hadházy Ákos, az LMP politikusa szerint túlzott költséget jelent – írja a Népszabadság.

Az Országos Roma Önkormányzat hét vidéki városban nyit irodát a Híd a munka világába program régiós irányítására. Az irodák megvásárlására, felújítására és berendezésére egyenként – átlagosan – 43 milliót költene az ORÖ. A költséget túlzottnak látja Hadházy Ákos, az LMP politikusa – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A Híd-program szóvivője, Birkás László közölte, hogy eddig három irodát vettek meg, a többiről még tárgyalnak. Az ingatlanok felújítására maximum 56 milliót szánnak, vagyis egy irodára nyolcmillió költhető el.

Salgótarjánban, Gödöllőn és Pécsett van már irodája a programnak. Hogy mekkorák a helyiségek, nem közölték: pécsinek a méretét ettől függyetlenül a Népszabadság közölte. A 82 négyzetméteres, korábban lakásként szolgáló ingatlant 22,3 millióért vették meg, ami 272 ezer forintos négyzetméterenkénti árat jelent. Amúgy a pécsi iroda jó állapotú, még a festése sem indokolt. Salgótarjánban 13 és fél millióért, Gödöllőn 25,5 millióért vettek irodahelyiséget.

A Híd a munka világába elnevezésű program uniós támogatásai kapcsán legutóbb az kavart vihart, amikor kiderült, hogy a projekt menedzsmentje számára tíz Opel Corsát béreltek hat hónapon át, s ezért 28,7 millió forintot fizettek, vagyis csaknem annyit, amennyiért az autóflotta megvásárolható lett volna. Az említett bérlet és más indokolatlannak tűnő kiadások miatt Hadházy Ákos, az LMP politikusa büntetőfeljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik