Belföld

Tarlós szerint kiemelten fontos feladat a hajléktalanprobléma kezelése

tarlos(960x640).jpg (tarlós, )
tarlos(960x640).jpg (tarlós, )

De szerinte rosszindulat kriminalizálásnak nevezni azt, hogy „rendészetinek mondható vonulatot” is figyelembe vesznek.

Tarlós István szerint a városvezetés és a Fővárosi Közgyűlés minden ellenkező híreszteléssel szemben rendkívül fontos feladatnak tekinti, hogy kezelje a hajléktalanság problémáját, elsősorban szociális kérdésként. A főpolgármester erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt annak kapcsán, hogy a hajléktalanrendelet módosításáról szóló tárgyalás közben A Város Mindenkié Csoport transzparensekkel tiltakozott.

A főpolgármester szerint rosszindulat a hajléktalankérdés kriminalizálásának tekinteni, hogy a szociális vonulat mellett egy „rendészetinek mondható vonulatot” is figyelembe vesznek. Szerinte a korábbi állapotok fenntarthatatlanok voltak, méltatlan körülmények között éltek közterületen emberek.

Tarlós elmondta: a hajléktalanszállók komfortosításával, befogadóképességük növelésével, az egészségügyi feltételek javításával és a munkahelyi lehetőségek javításával akarnak segíteni. Hozzátette: tudomása van arról, de nem tudja bizonyítani, hogy több vidéki település vezetője kifejezetten ösztönözte az embereket, hogy „menjenek Budapestre, ott könnyebb boldogulni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik