tobias(960x640).jpg (tóbiás)
Belföld

Nemzeti béremelést sürget az MSZP

Csak úgy szórná a pénzt az ellenzéki párt, a közszférában 50 százalékos béremelésre, továbbá nettó százezer forintos minimálbérre tesznek javaslatot.

Tóbiás József pártelnök ezek mellett az alapvető élelmiszerek áfáját is 5 százalékra csökkentené. Kérdésre elmondta, a közteherviselést egy többkulcsos adórendszerben képzelik el, amelynek alsó kulcsa egyszámjegyű lesz.

A pártelnök közölte, módosító indítványaik több területet is kiemelten kezelnek, így az egészségügyet, ahonnan az elmúlt években 300 milliárd forintot vontak ki, a szociális ellátórendszert, ahonnan ugyanekkora összeget vont ki a kormány. Tóbiás József szorgalmazta, hogy az önkormányzatok kapják vissza azt a pénzt, amivel képesek mérsékelni a társadalmi feszültségeket a településeken.

Értékelése szerint a cserbenhagyás költségvetése a 2016-os, mert a magyar emberek nem számíthatnak a kormányra jövőre sem. Szerinte olyan adópolitika van Magyarországon, amely növelte a társadalmi különbségeket. A módosító indítványaik fedezetét firtató kérdésre a frakcióvezető azt mondta, hogy 2,5 százalékos gazdasági növekedést vár a kormányzat, az MSZP pedig ahhoz mérten kínál béremelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!