Belföld

Közkút árnyékára vetődött a DK-s politikus

Azt hitte, tényleg pénzbedobós közkút működik Sajószentpéteren. A polgármester válasza parádés.

Nem elég, hogy az Altus-ügy miatt is magyarázkodnia kell a Demokratikus Koalíciónak, az ellenzéki párt egyik képviselője most úgy tűnik, lyukra futott egy másik ügyben. Az Index cikke szerint a Facebookon terjed egy fotó egy fura közkútról, ami Sajószentpéteren található. Szabó Zoltán ugyanis azt kommentelte a Facebookon, hogy a kút tetején azért van a fura doboz, mert abba kell pénzt bedobni, hogy jöjjön a víz.

Szabó persze alapos politikus, utánajárt a dolognak a kommentje szerint, ki is derítette, hogy az előző sajószentpéteri képviselő-testület határozott a közkút fizetőssé tételéről. Szerinte igaz, hogy már akkor az MSZP-DK-s színekben indult Faragó Péter volt a város polgármestere, de a testületben kisebbségben voltak a baloldaliak, ezért születhetett meg a döntés. Szabó szerint a baloldalnak kötelessége visszavonni a határozatot.

Faragó azt mondta az Indexnek, hogy “nem tudom, ki az a Szabó Zoltán, de aki azt mondta, hogy pénzbedobós a kút, az hülye. Mármint, aki Szabó Zoltánnak mondta, mert nyilván utánakérdezett”. Hozzátette, a kút kulccsal nyitható, és nem azért tettek rá zárat, hogy azok ne juthassanak vízhez, akikhez nincs bevezetve. Sőt, az összes ilyen család kapott kulcsot a kúthoz. A fő gond, hogy sokan autómosásra vagy locsolásra használják a közkút vizét, amiből az önkormányzatnak tavaly 8 millió forint pluszkiadása származott.

A vezetékes vízzel rendelkező családok átalányt fizetnek, ezért kulcsot kapnak a kúthoz is. Több ilyen zárat amúgy már levertek a kutakról, amik miatt még soha senki nem panaszkodott nála. Mindenesetre az önkormányzat évről évre több vízdíjat fizet, így nem jött össze a spórolós kísérlet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik