Belföld

“Vona kisfia együtt nőtt fel a Gárdával”

Volner János (Array)
Volner János (Array)

A Jobbik alelnöke, Volner János a gárda küzdelmes idejéről írt, amikor Vona Gábor együtt ette velük a zsíros kenyeret, és a pártelnök kisfia, „a kis Beni szinte a gárdistákkal együtt nőtt fel", majd előrevetíti, hogy kormányra kerülésük esetén nem csupán életre keltik majd a Magyar Gárdát.

Volner János a Facebookon nyolcévnyi közéleti tevékenysége kapcsán háromrészes sorozatban kívánja összefoglalni a nemzetiradikalizmus által bejárt utat, a Magyar Gárdától a néppártosodásig.

Ennek során meséli el, hogy 2007. augusztus 25-én, a Magyar Gárda megalakulásakor hallotta először beszélni Vona Gábort, amikor is Volner elhatározta, hogy bekapcsolódik a munkába, hogy Magyarország miniszterelnökévé tegye Vonát.

 
A Parlamentben (Fotó: MTI)

A politikus útja először a Magyar Gárda felé vezetett, ahol a mozgalom belső és külső támadásait is végigélte. Ennek kapcsán beszélt Vona Gáborról is: „Ha nem volt szék, akkor a fűbe ült mellénk, ha nem volt más étel, akkor feleségével, Krisztával velünk ette a zsíros kenyeret. Minden hétvégéjét az emberek között töltötte, a kis Beni (Vona Gábor fia, Benedek – a szerk.) szinte a gárdistákkal együtt nőtt fel.”

Végül a Jobbik politikusa a Magyar Gárda jövőjét is felvillantja: „A magam részéről minden erőmmel azon leszek, hogy a Jobbik kormányra jutása esetén a Magyar Gárda ne csupán életre keljen, hanem – aktív, állami segítséggel – intenzíven fejlődjön is. A hagyományaink őrzése, az ország rendvédelmi, honvédelmi és katasztrófavédelmi képességeinek erősítése ugyanis minden, felelősen gondolkodó magyar jól felfogott érdeke” – írja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik