molnár zsolt (Array)
Belföld

Pintér elmondhatja végre, mit találtak a bolgár buszon

Az M0-s Anna-hegyi pihenőjében találtak gyanús csomagot egy bolgár turistabuszon.

Várhatóan Pintér Sándor belügyminiszter jövő héten esedékes bizottsági meghallgatásán kapja meg az M0-s autóút Anna-hegyi pihenőjében egy bolgár turistabuszon talált gyanús csomagról kért tájékoztatását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, közölte a testület szocialista elnöke a Népszabadsággal.

A lap szerint Molnár Zsolt azt mondta, aggályosnak tartja, hogy a hatóságok hosszú ideig hallgattak és “finoman szólva is felszínesen tájékoztatták a közvéleményt”. Szerinte először csak annyit közöltek, “átvizsgáltak egy buszt”, mindeközben a járatot üzemeltető cég illetékese tényként közölte a cseh sajtóval, hogy “egy cseh vagy szlovák férfi csőbombát helyezett el a buszon”.

A szocialista politikus szerint a hatóságoktól elvárható, hogy a szakbizottságot teljes körűen, a lakosságot pedig a szükséges mértékig tájékoztassák a veszély nagyságáról. Molnár Zsolt szerint az állampolgárokat arról is tájékoztatni kellene, hogy mi a teendő akkor, ha valamilyen furcsa szagú, állagú vagy egyszerűen csak gazdátlan csomagot találnak egy buszon, vonaton vagy bárhol közterületen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!