Belföld

Eltűnt az országból az első magyar lottómilliárdos

lottó (lottó)
lottó (lottó)

Ausztriában telepedett le a pár, amely először nyert egymilliárd forint fölötti összeget az ötös lottón - értesült a Bors ismerősöktől.

Kapcsolódó cikkek

A lap emlékeztet, Magyarországon először 1999-ben lehetett nyerni tíz számjegyű összeget. Úgy tudni, a pénzt egy most ötvenes éveiben járó nyugat-magyarországi házaspár vitte el.

Egyik földijük szerint annak idején egy öreg, szakadt autóval utaztak Budapestre, hogy kitöltsék a főnyeremény átvételéhez szükséges papírokat. A milliárdból először egy új Csepel kerékpárt vettek, mert a régit ellopták abból a társasházból, ahol éltek. Mindketten középfokú végzettségûek voltak: a férfi gyári munkás, a nő hivatalnok – számolt be a lap.

Az ismerős szerint a pár szerény körülmények között élt, és a felfoghatatlan nyeremény sem bolondította meg őket. Hosszú ideig nem változtattak a szokásaikon: például egyikük sem adta fel a munkáját.

A férfi később váltott, céget alapított, majd tulajdonostárs lett egy osztrák fémipari vállalkozásban. A nő a munkahelyén maradt. Évek múltán kezdtek csak költeni. Ausztriában vettek házat, telepedtek le és sokat utaz­tak. A mai napig a szomszéd országban élnek – tudta meg a Bors.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik