Belföld

Programot adott a kormány az EU-nak

fazekas sándor (fazekas sándor, )
fazekas sándor (fazekas sándor, )

A kormány benyújtotta az Európai Bizottságnak a 2014-2020-as uniós ciklusra vonatkozó Vidékfejlesztési Program átdolgozott változatát, így mintegy 1300 milliárd forint vidékfejlesztési forrás felhasználása kaphat zöld jelzést Brüsszelben.

A benyújtást követő formális bizottsági eljárások maximum 60 napot vehetnek igénybe. Ennek megfelelően a VP jóváhagyása várhatóan már júniusban megtörténik, onnantól kezdve bármelyik jogcím megnyitható – mondta az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkára hozzátette, az egyes jogcímek megnyitásához további előkészítő munka szükséges: a pályázat-előkészítő munkacsoportok kidolgozzák az egyes pályázatok részletszabályait, az eljáráshoz szükséges formulákat. Zajlik továbbá az új követelményeknek megfelelő informatikai rendszer kialakítása a pályázatok befogadásához.

Emlékeztetett: a Vidékfejlesztési Program megvalósítására 2020-ig mintegy 1300 milliárd forint áll rendelkezésre. A program legfontosabb fejlesztési céljai közé tartozik a vidéki munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése a mezőgazdaságban. Különösen fontos ez a munkaigényes ágazatokban, mint az állattenyésztés, a zöldség- és gyümölcstermesztés vagy az élelmiszer-feldolgozás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik