Belföld

Árhullám Vas megyében, elsőfokú készültség a Rábán Szentgotthárdnál

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombat délelőtt a Rába szentgotthárdi szakaszán - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Gaál Róbert tájékoztatása szerint az elmúlt napok esőzései miatt árhullám indult el Vas megye vízfolyásain, ezért a Rába szentgotthárdi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget léptettek életbe és valószínűsítik, hogy délután a másodfok elrendelésére is szükség lehet.

Ugyancsak másodfokot meghaladó tetőzést várnak a folyó körmendi szakaszán, Csörnöc-völgyben és Csákánydoroszlón az úgynevezett Dózsa-ligetben elöntések lehetnek.Gaál Róbert szólt arról is, az időjárási előrejelzések szerint egy kisebb szünet után a következő napokban újabb csapadék várható, ennek mennyisége egyelőre elég bizonytalan.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság közölte, hogy a katasztrófavédelmi megbízott vezetésével helyszíni szemlét tartanak Meszlen községben, ahol a helyi lakosok a polgármester irányításával három lakóházat homokzsákokkal vesznek körbe, hogy megóvják az épületeket a felgyülemlett csapadékvíz betörésétől.

A megyében belvíz miatt eddig két útszakaszon kellett korlátozni a forgalmat, Zsédeny térségében a 84-es főúton, valamint a Csörötnek és Kondorfa közötti alsórendű úton van érvényben félpályás útlezárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik