Belföld

Nem fizetett Fodor Ibolya, a város pénzéből állják a tartozást

Másképp bukna a város százmilliót. Az ellenzék attól tart, hogy a hazaárulózó képviselőnőtől soha nem látják viszont a pénzt.

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, melynek a hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya önkormányzati képviselő az elnöke – számolt be az RTL Klub.

A KÉK egyesület székhelyét tavaly újították fel 54 millió forintért, a pénzt egy 100 milliós uniós pályázatból fizették, amiben a pécsi önkormányzat is partner volt. Most zárnák a kétéves projektet, de nem lehet: az egyesületnek több mint másfélmilliós tartozása van. Egy önkormányzati előterjesztésben olvasható, hogy a város emiatt 1,6 millió forintos visszatérítendő támogatást ad a szervezetnek.

A pécsi önkormányzat megerősítette, hogy tartozás miatt adnak pénzt Fodor Ibolyának, a képviselő viszont ezt letagadta. Szerinte szó sincs tartozásról, a pályázatnál felmerülő költségekre kapták az 1,6 milliót.

A helyi szocialisták attól tartanak, hogy nem látja újra a város a pénzt, azt mondják: a képviselőt nem szabadna közpénz közelébe engedni.

Fodor akkor vált országos hírűvé, amikor fideszes politikusként hazaárulózta a kormány ellen tüntetőket. Majd kiderült róla, hogy sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélték, és az is, hogy a saját albérletében közmunkásokat dolgoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik