Belföld

Nem fizetett Fodor Ibolya, a város pénzéből állják a tartozást

Másképp bukna a város százmilliót. Az ellenzék attól tart, hogy a hazaárulózó képviselőnőtől soha nem látják viszont a pénzt.

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, melynek a hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya önkormányzati képviselő az elnöke – számolt be az RTL Klub.

A KÉK egyesület székhelyét tavaly újították fel 54 millió forintért, a pénzt egy 100 milliós uniós pályázatból fizették, amiben a pécsi önkormányzat is partner volt. Most zárnák a kétéves projektet, de nem lehet: az egyesületnek több mint másfélmilliós tartozása van. Egy önkormányzati előterjesztésben olvasható, hogy a város emiatt 1,6 millió forintos visszatérítendő támogatást ad a szervezetnek.

A pécsi önkormányzat megerősítette, hogy tartozás miatt adnak pénzt Fodor Ibolyának, a képviselő viszont ezt letagadta. Szerinte szó sincs tartozásról, a pályázatnál felmerülő költségekre kapták az 1,6 milliót.

A helyi szocialisták attól tartanak, hogy nem látja újra a város a pénzt, azt mondják: a képviselőt nem szabadna közpénz közelébe engedni.

Fodor akkor vált országos hírűvé, amikor fideszes politikusként hazaárulózta a kormány ellen tüntetőket. Majd kiderült róla, hogy sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélték, és az is, hogy a saját albérletében közmunkásokat dolgoztat.

Ajánlott videó

Videó
Docskocs Zsuzsa 64 éves, közel 30 éve lélegeztetőgéppel él. Lassan romló állapotával gyermekként szembesült. Amíg nem volt géphez kötve, programozóként dolgozott, és ma is gondozza saját honlapját, ahová festményeit, rajzait tölti fel.