Belföld

Nyert a 700 millióval drágább Századvég, az LMP feljelentést tesz

Az LMP feljelentést tesz hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával, miután kiderült: az MNB közbeszerzésen elképesztő indokokkal a Fidesz-közeli Századvég 700 millióval drágább pályázatát hozták ki nyertesnek.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, úgy nyert a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiírt vállalati és lakossági konjuktúrakezelési pályázaton a kormányközeli Századvég a piaci tapasztalatokkal rendelkező és 700 millió forinttal olcsóbb ajánlatot tévő Kopint-Tárki konzorciummal szemben, hogy dolgozatuk még csak nem is teljesítette a pályázati feltételeket.

Az LMP feljelentést tesz, mivel ahogyan közleményükben írják: „a pályázati eljárás felveti a hűtlen kezelés és a hivatali visszaélés gyanúját.” A párt levelele végén megjegyzi: „A devizahiteleseken és a forintgyengülésen óriási nyereséget elérő MNB több mint 400 milliárdot költött értelmetlen célokra az elmúlt években. A jelek szerint az osztogatásból a Fidesz hátországa sem maradhat ki. A kormánypártok pedig úgy falaznak a felelőtlen költekezéséhez, hogy több mint egy éve akadályozzák az MNB felügyelőbizottságának felállítását.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik