Belföld

Kitiltották a Parlamentből az RTL Klub két híradósát

Az ok: az újságírók rossz helyen kérdezték a miniszterelnököt Fazekas Sándor agrárminiszter esetleges távozásáról. Rossz folyosón szólították meg Orbán Viktort - tudta meg a 444.hu.

Az országgyűlés sajtóosztálya előbb szóbeli megrovásban részesítette Szondi Vanda riportert és operatőr kollégáját, majd e-mailben tájékoztatták a főnöküket, hogy júniusig nem léphetnek be a Parlament épületébe – írja 444.hu. A tévések akkor szembesültek kitiltásuk tényével, mikor forgatni indultak és megállították őket a kapuban.

A “bűnt” ennél az anyagnál követték el:

 

A gond azzal a résszel van, amikor a miniszterelnököt Fazekas miniszter esetleges távozásáról kérdezik. Azon a folyosón ugyanis nem szabad forgatni. De az is jól látszik, hogy nem az RTL Klub stábja volt az egyetlen „bűnös” a folyosón, számos kollégájukkal együtt várták Orbán Viktor érkezését.

A portál emlékeztet: a Parlamentben 2004 óta nem lehet szabadon forgatni, csak az úgynevezett piros társalgóban, a kék társalgóban és a sajtóteremben lehetne felvételeket készíteni. 2004-ben az volt a baj, hogy a TV2 bemutatta, hogy több képviselő tiltott helyen dohányzott az épületben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik