Belföld

Harmadáron vált meg a belváros egy ingatlanjától

kossuth tér 18 (Array)
kossuth tér 18 (Array)

90 millióra becsülték, később 300 millióért kelt el.

300 millió forintért értékesítette a fővárosi vagyonkezelő azt a Kossuth téri ingatlant, amelyet a belvárosi önkormányzat 89 millió forintra becsült – írja a Népszabadság. A Kossuth tér 18. szám alatti ház hatodik emeletén található 273 négyzetméteres helyiség korábban bölcsődeként működött.

A főváros cserével jutott az ingatlanhoz: a V. kerület 2010 elején döntötte el, hogy elcseréli egy Zrínyi utcai helyiségre. Ekkor született a 89 milliós értékbecslés, amelyen felül még 1,3 millió forintot fizettek, mert ennyivel becsülte többre a főváros a Zrínyi utcai ingatlant.

Az akkor Rogán Antal által vezetett kerület alighogy birtokba vette, már értékesítette is a Zrínyi utcai helyiséget. A vevő egy luxemburgi cég volt, amely mögött Heim Péter, a Századvég vezetője állt. A vállalkozás 2011-ben továbbadta az ingatlant, az Index szerint annak a Simsala Kft-nek, amely Giró-Szász András kommunikációs államtitkár érdekeltségébe tartozik. A Simsala is továbbadta az ingatlant, 160 millióért.

Ugyanakkor a fővárosi önkormányzathoz került, 89 millióra értékelt helyiséget 2011-ben havi 1,4 millió forintért adták bérbe, a bérlő még ötvenmillió forint értékű felújítást is vállalt, amelynek ellenértékére nem tarthatott igényt. 2012 júliusában pedig a fővárosi vagyonkezelő eladásra hirdette a helyiséget, 300 millió forintos induló áron.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik