elte(960x640).jpg (Array)
Belföld

Egy ELTE-szakot már biztos vágóhídra küldenek

A tudománykommunikáció a természettudományban mesterképzés biztosan rajta van a megszüntetésre szánt szakok listáján – értesült az Origo.

Mindössze négy éve indult, máris bezárhatják a tudománykommunikáció a természettudományban mesterképzést az ELTE-n. A szak megszüntetésének hírét az Origónak Palugyai István újságíró is megerősítette, aki indulása óta tanít a karon. Mint elmondta, őket is meglepetésként érte a hír, de reménykednek abban, hogy még sikerül meggyőzniük a kormányt, hogy változtasson a döntésén.

A jelenlegi diákok és a most felvételizők képzése nincs veszélyben, mert az ő oktatásukat akkor is befejezik, ha „bekövetkezik a legrosszabb”. A szakon eddig három évfolyam volt, 14, 13 és 7 fővel, viszont mindhárom évben ötvennél többen jelentkeztek.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár május 8-án jelentette be, hogy elkészült a felsőoktatási törvény módosítása. Az Emmi akkor azt ígérte, hogy egy-két napon belül megjelenik a Magyar Közlönyben a szakok listája, ez azóta sem történt meg. Az első változat szerint a kommunikáció és a nemzetközi tanulmányok alapképzés is megszűnt volna, de ezek végül megmaradnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!