Belföld
Deutsch(960x640).jpg (Array)

Deutsch (ki)oktat a multikultiról

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 05. 21. 10:34

Szerinte a liberálisok állításával ellentétben sem Magyarország, sem Európa nem volt multikulti.

A Fidesz internetes megmondóembere Facebook bejegyzésében erős felütéssel megnevezi a dezinformációk forrását: „Különböző rendű és rangú “liberálisok” napok óta lelkesülten hadoválnak arról, hogy Magyarország ‘történelmileg multikulti ország volt'”.

Ezzel szemben szerinte a multikulturalizmusnak „annyi köze van az európai és így a magyar történelmen is végighúzódó kulturális különbségekhez (ami a viselkedésben, a nyelvben, a szokásokban, az öltözködésben, a hitvilágban, a szociális struktúrában, a nemzeti- és etnikai hovatartozásban nyilvánult meg), mint Gizikének a gőzekéhez.” Azt még persze hozzá kell tenni, hogy a “liberálisokat” az EP-képiselő, kedvesen drágáimnak nevezi.

Végül a fideszes politikus leszögezi: „Évezredes történelme során sem Európa, sem Magyarország nem volt multikulti. A multikulturalizmus ideológiája egy alig néhány évtizedes találmány, és éppen manapság bukik meg látványosan.

A Wikipédiából azért idemásoljuk mi is található a multikulturalizmus szócik alatt: a multikulturalizmus olyan ideológia, mely támogatja a kulturális és a nemzeti sokszínűséget és elismeri az etnikai kisebbségiségeket. A politikában: a kulturális pluralizmus támogatása a társadalomban, a különböző kultúrák békés egymás mellett élésének segítése, a kultúrák, nemzetiségek közötti problémákra való megoldás nyújtása.

Mindez tehát Deutsch Tamás szerint sem Magyarországra, sem Európára nem igaz.

Hódosi Hajni ellenvéleményét itt olvashatják >>

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

firo: 16.10.2018, Football, Landerspiel, National Team, Season 2018/2019, UEFA Nations League, FRA, France - GER, Germany Bundescoach Joachim LOW, GER, before the game | usage worldwide
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.