Belföld

Deutsch (ki)oktat a multikultiról

Deutsch(960x640).jpg (Array)
Deutsch(960x640).jpg (Array)

Szerinte a liberálisok állításával ellentétben sem Magyarország, sem Európa nem volt multikulti.

A Fidesz internetes megmondóembere Facebook bejegyzésében erős felütéssel megnevezi a dezinformációk forrását: „Különböző rendű és rangú “liberálisok” napok óta lelkesülten hadoválnak arról, hogy Magyarország ‘történelmileg multikulti ország volt'”.

Ezzel szemben szerinte a multikulturalizmusnak „annyi köze van az európai és így a magyar történelmen is végighúzódó kulturális különbségekhez (ami a viselkedésben, a nyelvben, a szokásokban, az öltözködésben, a hitvilágban, a szociális struktúrában, a nemzeti- és etnikai hovatartozásban nyilvánult meg), mint Gizikének a gőzekéhez.” Azt még persze hozzá kell tenni, hogy a “liberálisokat” az EP-képiselő, kedvesen drágáimnak nevezi.

Végül a fideszes politikus leszögezi: „Évezredes történelme során sem Európa, sem Magyarország nem volt multikulti. A multikulturalizmus ideológiája egy alig néhány évtizedes találmány, és éppen manapság bukik meg látványosan.

A Wikipédiából azért idemásoljuk mi is található a multikulturalizmus szócik alatt: a multikulturalizmus olyan ideológia, mely támogatja a kulturális és a nemzeti sokszínűséget és elismeri az etnikai kisebbségiségeket. A politikában: a kulturális pluralizmus támogatása a társadalomban, a különböző kultúrák békés egymás mellett élésének segítése, a kultúrák, nemzetiségek közötti problémákra való megoldás nyújtása.

Mindez tehát Deutsch Tamás szerint sem Magyarországra, sem Európára nem igaz.

Hódosi Hajni ellenvéleményét itt olvashatják >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik