Belföld

Az interneten harcol a kínai néphadsereg

Félnek attól, hogy az „ellenséges erők” forradalmat szítanak a Kommunista Párt ellen.

Fél az internettől a kínai néphadsereg – tudósít az MTI. A hadsereg lapja az „internetes ideológiai biztonság” fenntartásának szükségességére figyelmeztetett, ugyanis szerintük az internet „ideológiai csatatérré vált”, amely kiváló terepet jelent a „nyugati ellenséges erők” számára akár arra is, hogy forradalmat szítsanak.

A kiadványban az áll: az ellenséges erők néhány kínai „ideológiai árulóval” együtt rossz szándékkal támadják a Kínai Kommunista Pártot, annak alapítóit és hőseit. „Egy rezsim egyik napról a másikra való bukása gyakran az eszmék hosszú távú eróziójának következményeként történik meg” – írják. Arra is kitérnek, hogy az ellenség szándéka az lehet, hogy „színes forradalom” kirobbantásával buktassák meg a fennálló rendet – ezzel a volt szovjet tagköztársaságok mozgalmaira utaltak.

A cikk figyelmeztet: a hadseregnek nemcsak a hagyományos csatatereken kell biztosítania a nemzeti szuverenitást, de a politikai és ideológiai biztonságot is védenie kell az internet „láthatatlan csataterén”.

A témában Hszi Csin-ping kínai elnök is megszólalt: szerinte a párttagoknak az interneten jelen lévő prominens értelmiségiekkel kell jó kapcsolatot ápolniuk és meggyőzniük őket a pártvezetés elfogadásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik