Belföld

Kamulevél terjed a Corvinus kiürítéséről

Annak ellenére terjed a dokumentum, hogy már a megjelenéséből látszik: nem hivatalos iratról lehet szó. Az aláíró Thaisz Miklósnak ráadásul nincs is köze a felsőoktatáshoz.

Fejléces minisztériumi papírra írt levél terjed az interneten, amely arról szól, hogy titokban elkezdik a Corvinus Egyetem épületeinek kiürítését. Annak ellenére osztják meg sokan, hogy már a megjelenéséből kitűnik, hogy minden valószínűség szerint hamisítványról van szó, ahogy a szövegezésből és a helyesírási hibákból is.

A 444 megkereste az aláírásban szereplő Thaisz Miklóst, aki a köznevelés-fejlesztési államtitkárságon osztályvezető, tehát nem is hozzá tartozik a felsőoktatás. Azt mondta, „durva hamisítvány” a levél, a benne szereplő állításokról pedig nem tudott mit mondani, mert nem illetékes.

A Miniszterelnökség korábban cáfolta azokat az értesüléseket is, melyek szerint eladnák a Corvinus épületeit, hogy abból újítsák fel a budai Várat. A Vár felújítására külön költségvetési források vannak, a rehabilitációnak semmi köze a felsőoktatáshoz – közölték.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik