Belföld

Józsefváros is befogadná a pápa szobrát

janos-pal(960x640).jpg (Array)
janos-pal(960x640).jpg (Array)

II. János Pál pápát ábrázoló szobrát Franciaországban lebontásra kötelezett a bíróság, de a nyolcadik kerület örökbe fogadná – írja a Napi Gazdaság.

Civil kezdeményezés indult Józsefvárosben Fogadjuk be II. János Pál pápa szobrát! címmel. A szervezők már kapcsolatba léptek a francia település vezetőjével, és gyűjtést indítottak, hogy legyen miből kifizetni a szobor Magyarországra szállítását. A kezdeményezéshez a VIII. kerület polgármestere is csatlakozott, Kocsis Máté szerint az alkotásnak kiváló helye lenne a budapesti II. János Pál pápa téren. Korábban Michl József tatai polgármester is jelezte, hogy szívesen befogadnák a műalkotást – emlékeztet a lap – derül ki a Napi Gazdaság cikkéből.

A rennes-i közigazgatási bíróság hat hónapot adott az északnyugat-franciaországi Ploermelben található emlékmű eltávolítására. A bíróság szerint a szobor léte ellentétes a francia köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam szétválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel.

Korábban már Tata KDNP-s polgármestere már közölte, hogy ők is befogadnák a szobrot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik