Belföld

Fórumon álltak ki a Corvinus egysége mellett

Ugyanakkor az egyetem vezetői sem tudnak arról, ami megjelent a sajtóban, hogy szétdarabolnák az intézményt.

Kiálltak a Budapesti Corvinus Egyetem egysége mellett az intézmény vezetői, dékánjai, valamint a Hallgatói Önkormányzat elnöke – tudósít az MTI.

Az egyetem budai campusán szerdán fórumot tartottak, miután kedden arról számolt be a VS.hu, hogy „meg vannak számlálva a napjai” a Corvinus budai campusának. A portál értesülései szerint leválasztanák a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi és tájépítészeti kart, a Villányi úti ingatlanokat az állam eladja, hogy a kapott pénzt a budai Vár újjáépítésére fordítsák. A Miniszterelnökség ezt határozottan cáfolta: közölték, hogy semmilyen összefüggés nincs a vár rehabilitációjának finanszírozása és a felsőoktatás átalakítása között.

Az egyetem szerdán közleményt adott ki, amiben azt írták: nincs tudomásuk az intézmény esetleges átalakításáról, arról semmilyen hivatalos dokumentumot nem ismernek. Délután fórumot tartottak, mely után a Corvinus közölte: az óriási érdeklődés mellett megtartott rendezvény demonstrálta, hogy az egyetemi polgárok készek mindent megtenni intézményükért.

A fórumon a dékáni beszédek központjában az oktatási és kutatási tevékenység nagy múltra visszatekintő, a jövő szempontjából felbecsülhetetlen értékei álltak. A fórumon többen firtatták az átalakításról szóló hírek megalapozottságát, az egyetem vezetése is megerősítette, hogy nincs birtokában konkrét információ az átalakításról.

Az interneten egy levél is elterjedt, amely arról szól, hogy titokban elkezdik a Corvinus épületeinek kiürítését, de ez teljes mértékben valótlannak bizonyult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik