Belföld

Beletoltak 138 milliót a Habony-birodalomba

Habony Árpád (Array)
Habony Árpád (Array)

Az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégének alaptőkéjét 144 millió forintra emelte Habony Árpád és Győri Tibor – értesült a Válasz.hu.

Habony Árpád, a miniszterelnök nemtanácsadója idén tavasszal négymillió forinttal már megalapította az első céget. Először az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel közös londoni társaságába, a Danube Business Consulting Ltd.-be tett bele márciusban egymillió forintnyi fontot, majd április elején az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégeként emlegetett budapesti Modern Media Groupot hozta létre hatmillió forintos jegyzett tőkével. Ezt a céget fele-fele arányban gründolta Győri Tiborral, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős államtitkára volt.

 
Fotó: MTI

A Habony–Győri páros azóta emelte a tétet. A Válasz.hu úgy tudja, hogy a Modern Media Group Zrt. április 17-i rendkívüli közgyűlésen 138 millió forintos pénzbeli hozzájárulással 144 millióra emelték a társaság alaptőkéjét. A 138 milliós tőkeemelésből 93 milliónyit vállalt Győri, a maradék 45 millió előteremtését pedig Habony Árpád garantálta.

A Habony–Győri-féle Modern Media Grouphoz terveiben szerepel egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, később esetleg egy rádió és egy üzleti hírportál is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik