Belföld

Tüntetnek a kormány politikája ellen Budapesten

tüntetés (Array)
tüntetés (Array)

A Deák téri demonstráción menekültek is vannak, azt mondják, nem értik, miért mondják rájuk, hogy terroristák.

Mintegy százan gyűltek össze Budapesten a Deák téren kedden, hogy a kormány bevándorláspolitikája ellen tüntessenek. A HVG.hu beszámolója szerint többen olyan transzparenst tartanak, amin az áll: a migránsok nem bűnbakok.

Egy Irakból érkezett felszólaló azt mondta: kifogásolja a nemzeti konzultációt, amiben terroristaként festik le. Ő nem azért jött Magyarországra, hogy terrorizmusban vegyen részt, hiszen épp az elől menekült. Azért sem érti a konzultáció szövegét, mert úgy érzi, a magyarok szeretik őt és ő is hálás a kormánynak, amiért befogadta az ország.

 MTI

Kőszeg Ferenc, a Helsinki Bizottság elnöke azt mondta: az unión belül befogadják a magyar migránsokat, mi meg elküldjük azokat, akik hozzánk jönnek.

A demonstrációt szervező Migráns Szolidáris Csoport szerint a kormány kampánya durva idegenellenes propaganda, megsérti az etikus közvélemény-kutatás szabályait, aláássa a demokratikus döntéshozatalt és az a célja, hogy növelje a félelmet, az idegenellenességet a migránsok hamis megvádolásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik