Belföld

Négymilliárd forintot kapott a fideszes képviselő cége

lovak (Array)
lovak (Array)

Farkas Sándor egy olyan törvénymódosítást is megszavazott, amivel 50 millió forintot kapott a saját lovasparkja.

A Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. 3,8 milliárd forint uniós és magyar agrártámogatáshoz jutott hozzá 2007 és 2015 között. A cég igazgatóságának elnöke Farkas Sándor fideszes képviselő, ráadásul az övé a cég 37 százaléka is, írja a Blikk. 

Sőt, Farkas tízmilliókat kapott egy olyan törvénymódosítással, amit ő is megszavazott. Az idei költségvetés kedvezményezettjei között ugyanis szerepel Farkas lovaslétesítménye is. A fábiánsebestyéni Kinizsi Parkot 44,5 millióból újítják fel. 

Az Új Széchenyi Terv révén a feleségével többségi tulajdonukban lévő Fábiánsebestyéni Lovas-Turizmus Kft. 50 milliót nyert egy lovasturisztikai sportkomplexum létrehozására.

Farkas azt mondta a Blikknek, hogy azért kell felújítani a parkot állami pénzből, mert idén szeptemberben rendezik meg a kettesfogathajtó-világbajnokságot, az ehhez szükséges új akadályok és lelátók kialakításához kellett a pénz. “Az agrártámogatásokat pedig több mint 3000 hektáros földterület után kaptuk, illetve egy világszínvonalú szarvasmarhatelep kialakításáért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik