Belföld

Együtt: Orbán jobbikosabb lett a Jobbiknál

orban-debrecenben(210x140).jpg (Array)
orban-debrecenben(210x140).jpg (Array)

Az ellenzéki párt szerint Orbán azért bántja a bevándorlókat, mert a Jobbiktól akar szavazókat elszedni. Orbán debreceni szavaira reagált, miszerint aki tiltottan lépi át a határt okmányok nélkül, az elve bűncselekményekkel jut ide.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök a rövidtávú politikai haszonért folytatja az idegenellenes uszítást és xenofób gyűlöletkeltést, amit azért kezdett el, hogy a Jobbikhoz átpártolt szavazóit visszacsábítsa – közölte a párt debreceni szervezete az MTI-vel. A kormányfő hétfői, a debreceni menekülttáborról és a bevándorlásról szóló szavaira reagáltak.

Az Együtt szerint a miniszterelnök túllőtt a célon, “jobbikosabb lett a Jobbiknál is”, és nem törődik azzal, hogy amit csinál, az a társadalomban milyen károkat okozhat. A kormányfő azt akarja velünk elhitetni, hogy Magyarország problémáiért a bevándorlók, a multik vagy éppen politikai ellenfelei a felelősek – írták. Ez azonban hazugság, Magyarország gondjai jórészt abból erednek, hogy “a fideszes potentátok és oligarchák ellopnak mindent, ami mozdítható” – jelentik ki.

A menekültek lebűnözőzése

Orbán debreceni sajtótájékoztatóján érintette a bevándorlás kérdését is, amiről azt mondta, különbséget kell tenni a menekültek és a bevándorlók között, utóbbiak azért jönnek el hazájukból, mert jobb életet remélnek maguknak. A debreceni menekülttáborral kapcsolatban ugyanakkor azt mondta, hogy ez nem egy menekült-, hanem egy bevándorlótábor.

Nem lehet egy országba úgy megérkezni, hogy a fogadó ország törvényeinek megsértésével kezdik az életüket, vagyis illegálisan átlépik a határt – mondt Orbán hozzátéve, hogy ez bűncselekmény. Szerinte ma az Európai Unió olyan szabályokat kényszerít az országra, miszerint ez nem bűncselekmény. “Brüsszel azt akarja, hogy aki idejön, maradjon itt, sőt, még többen jöjjenek, mi azt akarjuk, hogy ne jöjjenek már többen, és akik itt vannak, menjenek haza” – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök a menekülttábor bezárásának céldátumát célzó kérdésre azt mondta: ezt az “ütközetet” Brüsszelben kell megnyerni, a fennálló uniós szabályok miatt jelenleg nem lehet bezárni, így először azok megváltoztatása szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik