Belföld

Belvárosi ingatlanügyek: egyetlen ügyvédnél futnak össze a szálak

Évek óta egy külsős ügyvéd készíti elő a Belváros közbeszerzéseit, így minden olyan ingatlanügyben részt vett, ami miatt nyomoznak.

A VS ír a titokzatos jogászról, a körülötte lévő homály eloszlatásában az önkormányzat sem segített, ugyanis a lapnak nem árulták el, miért őt választották, milyen feltételekkel és mennyi pénzért. Ugyanakkor a férfi rendszeres résztvevője az V. kerület azon üléseinek, amelyeken ingatlaneladásokról, többmilliós szerződésekről van szó.

Az önkormányzat közbeszerzési bizottságának üléseit nemcsak végignézi, ismerteti is az előterjesztéseket, továbbá elmagyarázza a képviselőknek, milyen szempontok alapján választották ki a győztest. A férfi ügyvéd, Sándor Sz. Zsoltnak hívják, a bizottság tagjai udvarias, higgadt embernek írták le.

Steiner Pál, a Belváros szocialista képviselője a lapnak elmondta, Sándor Sz. korábban is dolgozott a kerületnek, 2006 óta azonban egyre fontosabb a szerepe, előkészíti a privatizációs szerződéseket, illetve úgy tudja, a jogszabályok előkészítésében is részt vesz.

A Belváros az érdeklődésre azt válaszolta, „a Dr. Sándor Ügyvédi Iroda több mint tíz éve végez megbízható munkát a kerületnek. Az ügyvédi iroda megbízási keretszerződés által rögzített feltételek szerint közbeszerzési eljárások teljes körű lebonyolítását végzi”. Arra azonban nem kaptak választ, mi alapján választották pont őt.

A Fővárosi Főügyészség április közepe óta nyomoz hűtlen kezelés gyanújával a kerületi ingatlanértékesítések miatt, Sándor Sz. ügyvédi irodájának pedig köze volt többek között a Budapest Szíve Program több közbeszerzéséhez is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik